Toimintaterapia

Kuvantulkinta

Maalaus/ kuvan tekeminen

Työnohjaus


Rentouttava hieronta

Oma taustani toimintaterapialle

Kouluttauduin ammattiini 80-luvun puolivälissä ja erikoistunut v.-94 psykiatriseen toimintaterapiaan. Lähdin koulutukseen vakain tuumin - olin ollut työelämässä jo pitkään, joten harkitsin tarkkaan, minkälaista työtä haluaisin tehdä.

Minulle tärkeitä asioita, jo silloin, olivat ihmisen kasvu ja omat mahdollisuudet vaikuttaa siihen. Halusin tehdä ihmisläheistä työtä, kuten aikaisemmissakin ammateissa ja löytää sellainen ala, jossa toivolla ja yrittämisellä olisi sijansa vaikka ihminen olisi vaikeassakin tilanteessa.

Päädyin toimintaterapiaan, enkä ole katunut! Perustyö psykiatriassa on antanut paljon tämän 20 vuoden aikana, mm. lisäkoulutuksia ja olen löytänyt mielestäni omat voimavarani ja missä voin olla parhaiten hyödyksi. Teen toimintaterapiaa esim. interpersoonallisen terapian periaattein.(Josta tarkemmin ajankohtaista-sivulla!)

Toimintaterapia on perusta kaikille muillekin palveluille, joita tarjoan ja perusarvoni työn tekemisessä (toivon ylläpitäminen, rohkea kokeileminen ja asioiden syvällinen tarkastelu ja tutkiminen), ovat lähtöisin sieltä.

Toimintaterapia

Toimintaterapia on yksi lääkinnällisen kuntoutuksen muoto. Lääkärin kirjoittamalla lähetteellä toimintaterapian tarpeesta on myös mahdollista saada Kelan korvausta.

Tavoitteena toimintaterapiassa on, että ihminen toimintakyvyn rajoituksistaan huolimatta löytää ja hallitsee keinot huolehtia itsestään ,olla vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa ja tehdä työtä tai opiskella sekä viettää vapaa-aikaa. 

www.toimintaterapeuttiliitto.fi